הימים שבהם לפני טיול לחו״ל היינו צריכים לרכוש ספר או לפחות להתקשר לדודה שלפני 20 שנה הייתה בברלין ולקבל ממנה המלצה למסעדה שכבר נסגרה נראים רחוקים מתמיד. כיום אפליקציות התיירות כובשות את מסך הסמארטפון שלנו.
Trekkingin, למשל, היא אפליקציית ניווט לתרמילאים המבוססת על שיתוף מידע מתרמילאים אחרים. האפליקציה מאפשרת לתרמילאים להוריד לטלפון הסלולרי שלהם מפת ניווט
המתעדכנת באופן שוטף על ידי תרמילאים אחרים שביצעו את אותו מסלול. כך נהנים התרמילאים ממידע חיוני על מסלולם בזמן אמת.
בטרם יציאתו לטיול מתבקש התרמילאי להוריד את המפה בה הוא מעוניין למכשיר הסלולרי, באמצעות ה-GPS של הטלפון, האפליקציה מזהה את מיקומו של התרמילאי ובהתאם מספקת לו מידע על המסלול עצמו, רמת הקושי, המרחק ועוד.
מסעדות, מסלולים ואפילו טיסות – האפליקציה חוליו הרגילה את כולנו לקבל מדי ערב הצעות לטיסות זולות במיוחד ולטוס כבר בבוקר שאחרי.
אם אתם מעדיפים לתכנן את הטיול שלכם מבעוד מועד, גם לזה כבר יש אפליקציהFairFly – המאפשרת למשתמש להזין בה את פרטי הטיסה שהזמין וזו מאתרת במרחבי הרשת את אותו המושב באותה טיסה, אבל בפחות כסף.
גם כשיורדים מהמטוס כדאי לדעת מה לעשות, ולצד אפליקציות וותיקות ומוכחות כמו TripAdvisor שתסייע לכם לבחור מסלולים ואטרקציות, אפשר גם ללמוד ממי שיש לו פחות ניסיון דרך הרשת החברתית travel2gether – שבה הגולשים ממליצים או מזהירים מפני הסכנות למטיילים, אפילו חוות דעת על מסעדות גרועות וכדומה.
מה אפשר עוד להוריד לסמארטפון לפני שיוצאים לטייל? מפות כמובן – את אלה של גוגל או של סיג'יק שאיתה אפשר לנווט גם בלי חיבור לאינטרנט, Moovit על מנת למצוא תחבורה ציבורית וכמובן אינסטגרם – כי מישהו הרי צריך לראות ולקנא בטיול המופלא שלכם. עם זאת, הכי חשוב – לא לשכוח לקחת מטען.